Eğitim Sitesi

Calcaneus Nedir? Calcaneus Hakkında Kısaca Bilgi

Calcaneus Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Calcaneus:

Topuk kemiği.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Atardamarlar (Arterler): Kalpten vücudun değişik kısımlarına kan taşıyan kan damarları. Oksijensiz kanı kalpten alıp oksijenli hale getirmak üzere akciğerlere taşıyan akciğer arteri dışındaki bütün atardamarlar oksijenli kan taşır.

    Jet Duş: Belli bir mesafeden özel bir fıskiye ile vücudun belli bölgelerine yüksek basınçlı ısıtılmış deniz suyu uygulamasına verilen isimdir. Vücudun refleks noktaları stimüle edilerek, kasların gevşemesi sağlanır, kan dolaşımı hızlandırılır.

    Siroz: 1- Karaciğerin büyümesi veya işlevlerinin körelmesi ile ortaya çıkan bir hastalık. 2- Bir organda sertleşme ve nedbeleşme ile karakterize fibröz doku oluşumuna verilen isimdir. Ancak bu terim hemen her zaman karaciğerin görevini yapamamasıyla ilgili, kronik karaciğer iltihabı için kullanılır.

    Prostat: 1- Erkeklerde mesanenin altında ve idrar yolunun başlangıcında bulunan genital sisteme ait bir bez. 2- Semen taşıyan sıvıyı üreten bez yapıda organdır. Erkek alt üriner sisteminde mesanenin alt kısmında yer alır üretrayı çevreler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü