Eğitim Sitesi

Cahiliye Devri Nedir? Cahiliye Devri Hakkında Kısaca Bilgi

Cahiliye Devri Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Cahiliye Devri:

Arap tarihinde İslamlığın doğuşundan önceki dönem. Hz. Muhammed'in peygamberliğinden hemen önceki dönem. (İlk cahiliye: Hz. Nuh ve Hz. İbrahim'in peygamberliğinden önceki devirler.)

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Vüzera: Vezirler.

    Harem Ağası: Eski Roma, Abbasi, Memluk ve Osmanlı saraylarında ve büyük konaklarda, harem bölümünü korumak ve haremin türlü hizmetlerini görmekle yükümlü olan erkekliği giderilmiş (testisleri alınmış) zenci görevlidir.

    Millet Sistemi: Osmanlı Devleti'nin hakimiyeti altında bulunan toplulukları, din ya da mezhep esasına göre örgütleyip yönetmesine "millet sistemi" denilmektedir. Millet sistemi yaygın olarak Osmanlı Devleti'nin hakimiyeti altında bulundurduğu gayrimüslim (Müslüman olmayan) unsurlar için bir çerçeve oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır. Osmanlı Devleti bir Müslüman devletti ve son İslam İmparatorluğu olma vasfına sahiptir. Bu yüzden de Osmanlı Devleti'nde millet sistemi, esas itibariyle İslam Hukuku'na dayanmıştır. İslam Dini'nde millet kavramı din, mezhep; bir din ve mezhebe bağlı topluluk anlamlarına gelmektedir.

    Nota: Bir devletin başka bir devlete ya da o devletin elçisine önemli bir siyasal konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı ya da sözlü bildiridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü