Eğitim Sitesi

Caduceus Nedir? Caduceus Hakkında Kısaca Bilgi

Caduceus Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Caduceus:

Mitolojide Tanrı'nın habercisi olan Merkür'ün asasıdır. ABD ordusu tıp mensuplarının sembolü olup, tıp biliminin sembolü olan Eskülap asasından farklıdır. Merkür asasının çevresinde iki yılan vardır, Eskülap'ta ise, bir yılan bulunur.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Pankreas: 1- Karın boşluğunun üst tarafında ve bel omurlarının ön kısmında yerleşik bir organdır. Salgılarıyla sindirim fonksiyonuna yardımcı olur ve kan şekerini düzenler. 2- Karın bölgesinde, midenin arkasında yer alan, sindirim salgıları ve hormon üreten salgı bezi.

    Hipertiroidzm: Tiroid bezesinin aşırı çalışması.

    Süngersi Ensefalopati: Beynin mikroskobik sünger görüntüsü halini aldığı bir hastalıktır. İnsan ve hayvanlarda Bulaşıcı süngersi ensefalopatiler (TSE) Creutzfeld-Jacob hastalığı ve varyantı Gertstmann-Straussler-Scheinker hastalığı, kuru, ölümcül kalıtsal uyku hastalığı, kronik geyik heba hastalığı, Sığır süngersi ensefalopati (BSE), hayvanat bahçelerindeki toynaklı hayvan ensefalopatileri ve kedigillerdeki süngersi ensefalopati hastalıkları.

    Anemi: Kandaki alyuvar sayısı veya hemoglobin miktarının normal değerlerin altına düşmesiyle beliren bir sendrom, kansızlık. Hastalar halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı ve çarpıntıdan yakınırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü