Eğitim Sitesi

CIFF (Camera Image File Format) Nedir? CIFF (Camera Image File Format) Hakkında Kısaca Bilgi

CIFF (Camera Image File Format) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak CIFF (Camera Image File Format):

Kameralarda kullanılan bir resim kayıt formatını ifade eder.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Arkadan gösterim: Yarı geçirgen (yarı saydam) bir perdeye arkadan saydam gösterim cihazı (projeksiyon) ile görüntü yansıtmak. Bu yöntem, izleyiciye saydam göstermek ve stüdyo çekimlerinde yanılsama olarak arka alan oluşturmak için kullanılır.

    Bindirme: İki ya da daha fazla görüntünün birbiri üzerine bindirilerek, başka bir deyişle farklı filmlerdeki farkı görüntülerin aynı kağıt üzerinde birleştirilerek kullanılması.

    Kılavuz Sayı (GN): Elektronik flaşların göreceli güçlerini ifade eden sayıdır. Bu sayı metre ve/veya adım (foot) olarak ifade edilir ve her zaman belli hızdaki bir filmle (genellikle 100 ISO) ilişkilendirilir. Manuel flaşlarda GN, objenin uzaklığına göre kullanılması gereken diyafram açıklığını belirlemek amacıyla kullanılır. Ancak günümüzde flaşların büyük çoğunluğu otomatik olduğundan, GN genellikle çeşitli modellerin kıyaslanmasında bir veri olan maksimum gücü ifade etmek için kullanılmaktadır.

    Kaset (cassette): Belirli uzunluklarda (24 veya 36 poz ya da istenilen uzunlukta sarılmış, 35 mm filmin ışıktan korunmak için içine konduğu, metal ya da plastikten koruyucu kılıflı makara kutu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü