Eğitim Sitesi

CF Type II Nedir? CF Type II Hakkında Kısaca Bilgi

CF Type II Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak CF Type II:

Şimdilerde iki tür olan CompactFlash kartlardan ikinci tipi yani 9 mm liğini ifade eder. Zira kayıt alanı birinci tipe göre daha fazladır, ayrıca IBM microdrive hafıza kartları da bu kategoride yer almaktadır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Geniş Açı Objektif: Bir formatta standart kabul edilen objektiften daha kısa odak uzaklığına sahip objektiflerdir. 35mm makinelerde 40mm odak uzaklığının altındaki tüm objektifler geniş açılı olarak adlandırılırlar. (Bu terim aynı zamanda alan açısı 50 derecenin üzerinde olan objektifler için de kullanılmaktadır).Konuyu daha geniş bir görüş açısı ile algılayan objektif türüdür.

    Opak: Işık geçirmeyen ve saydam olmayan malzeme. Örneğin renkli veya siyah beyaz karta basılı fotoğraflar birer opaktır.

    Örtücü: Film düzlemine ulaşacak olan ışık miktarının filmi ne kadar süre ile etkileyeceğini belirleyen mekanik parça. Perde örtücü ve yaprak örtücü olmak üzere iki türdür.

    Çevrinme: Örtücü hızının en üst noktaya çıkartılmasına rağmen hareketin dondurulmaması ya da fotoğrafta hareket izlemi elde etmek için fotoğraf makinesinin, konunun hareketini izlemesi ve fotoğrafın tam bu anda çekilmesi işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü