Eğitim Sitesi

CAMEL Nedir? CAMEL Hakkında Kısaca Bilgi

CAMEL Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak CAMEL:

GSM'de IN özelliklerini desteklemek üzere geliştirilen GSM standardı. "Hazırkart" bu teknolojiye iyi bir örnektir. (Customized Applications for Mobile Enhanced Logic)

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Up-scaling (Yükseltme): DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

    Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde): Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan Blu-ray oynatıcılar ve sürücüler, modern HD DVD formatını kullanır. Tüm ana üreticiler ve film stüdyoları Blu-ray'i desteklemektedir.

    VoIP (Voice over IP): IP üzerinden Ses. IP ağları üzeriden ses iletimini tanımlayan terim. VoIP ses ve verinin aynı ağ altyapısı üzerinden iletimine imkan verir.

    Mobil E-posta: Mobil E-posta, kullanıcıların bir Web postası hesabı veya diğer bir uygulama aracılığıyla e-postalarını kontrol etmelerini sağlayan bir cep telefonu özelliğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü