Eğitim Sitesi

Buster Düşme Sahası Nedir? Buster Düşme Sahası Hakkında Kısaca Bilgi

Buster Düşme Sahası Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Buster Düşme Sahası:

"Seferberlik durumunda buster düşme sahasıdır" şeklinde ağırlıklı olarak İstanbul/Boğazköy bölgesi dâhilinde yer alarak 04/04/1988 tarih, 2215 yevmiye nolu beyan olarak yer almaktadır. Bu beyan 1988 yılında can güvenliği bakımından tahliye edilmesi gerekli saha olarak ilan edilmiş ve günümüzde ilgili tapu müdürlüklerince kaldırılmıştır. Geçersiz kılınmıştır.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Azil: Vekâletnamedeki vekilin ve yetki belgesindeki temsilcinin yetkisinin sona erdirilmesi, azledilmesidir. Azil noterden yapılabileceği gibi tapu sicil müdürlüğüne verilecek bir dilekçe ile de yapılabilir. Azil belgesi tapu sicil müdürlüğüne ulaşınca aziller siciline kaydedilir. Vekâletle yapılan işlemlerde aziller sicilinden mutlaka arama yapılarak vekilin yetkisinin devam edip etmediğine bakılır.

    İlam: Mahkeme kararı demektir.

    Garame Anlaşması: İpoteğin tesisi sırasında veya sonradan birden çok ipotek alacaklısı arasında yapılan ve gayrimenkulün paraya çevrilmesi halinde, üst derecedeki ipoteğin öncelikli olması hakkını kaldırarak, alacak miktarları arasındaki orana göre satış bedelinin paylaştırılmasını ön gören bir anlaşmadır.

    Geçici Şerh: Yapılacak olan bir tapu işleminde ayni hakkını ispat veya eksik belgesini tamamlaması için ilgilisine süre verilerek mevcut hakları tehlikeli bir gelecekten kurtarma düşüncesine dayanan bir hukuki müessesedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü