Eğitim Sitesi

Buluş (İcat) Nedir? Buluş (İcat) Hakkında Kısaca Bilgi

Buluş (İcat) Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Buluş (İcat):

Bir şeyi ilk kez ortaya koymaya veya icat edilmeye denir. Buluşlar, insanoğlunun ihtiyaçlarını karşılama ve karşılaştığı problemleri çözme gayret ve merakından doğmaktadır. Bununla beraber, planlı ve sürekli bir çalışma gerekmektedir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Basın: Gazete, dergi gibi belirli zamanlarda basılıp, her çeşit fikir ve haberleri topluma ulaştıran tüm yayın ürünleridir.

    İnebahtı Deniz Savaşı (1571): Papanın çağrısı ile İspanya ve Venedik gemilerinden oluşan Haçlı donanması ile Osmanlı donanması arasında olmuştur. Osmanlılar yenilmiştir. Not: Osmanlı Devleti'nin Akdeniz'deki hakimiyeti kısa bir süre için sarsılmıştır. Kıbrıs fethinden dönen Osmanlı donanmasını haçlılar inebahtıda yakmıştır, bu olay üzerine Sokullu Mehmet Paşa tarihe geçen şu sözleri söylemiştir: "Biz Kıbrıs'ı almakla sizin kolunuzu kestik, siz İnebahtı'da bizi yenmekle, sakalımızı tıraş ettiniz. Kesilen kolun yerine yenisi gelmez, fakat kesilen sakalın yerine daha gür çıkar".

    Birleşmiş Milletler: 1945 yılında uluslararası barış ve güvenliğin sürekliliğini sağlamak, anlaşmazlıkları barışçı yollarla çözmek in- san hakları ile ilgili konularda ülkeler arasında iş birliği yapmak amacıyla kurulan uluslararası kuruluş.

    Huzurevi: Yaşlanmış kimselerin bakımlarının yapıldığı ve barındığı kurum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü