Eğitim Sitesi

Bulk Paket Tur (Bulk IT) Nedir? Bulk Paket Tur (Bulk IT) Hakkında Kısaca Bilgi

Bulk Paket Tur (Bulk IT) Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Bulk Paket Tur (Bulk IT):

Grup olarak gerçekleştirilen paket turların bir türü olan Bulk IT esas itibariyle birbirini izleyen ve devamlılık arzeden (back-to-back) kafileler için tarifeli bir uçaktan belirli bir koltuk kapasitesi sağlanarak önceden belirlenmiş bir ülke veya bölgeye düzenlenen gezilerdir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Tur: 1- Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan veya konaklama içermeyen ticari faaliyet. 2- Dolaşma, turistik gezi. 3- Başladığı noktada bitebilen, bir programa bağlı olarak yapılan ve bu programda öngörülen hizmetleri kapsayan seyahat organizasyonu.

    Turizm Olanakları: Bir turistik yörede insan gücü ile yaratılan altyapı ve üstyapı tesisleri.

    Alongside (Yanaşık): Denizcilikte, iskele veya başka bir teknenin yanında.

    Halkla İlişkiler: Geniş anlamda bir kuruluşun toplum ile karşılıklı anlayış sağlamak üzere giriştiği planlı ve sürekli çalışmaların bütünü olarak tanımlanan halkla ilişkiler, bir tanıtma ve tanınma sürecidir. Turizmde halkla ilişkiler, herhangi bir turizm ürününün, bir ülkenin, belirli bir bölgenin, seyahat veya konaklama işletmesinin pazarda başarı sağlayabilmesi açısından geniş tüketici kitleleri arasında yaygın olarak benimsenmesi ve tutunması yolundaki çalışmaları ifade eder. Halkla ilişkiler PR kısaltmasıyla anılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü