Eğitim Sitesi

Brightness Nedir? Brightness Hakkında Kısaca Bilgi

Brightness Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Brightness:

Dijital bir görüntüdeki her bir pikselin siyahtan beyaz doğru olan parlaklık değeridir. Genellikle parlaklıkta 0 değeri siyahı, 255 değeri ise beyazı ifade eder.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Gri Kart: Gri rengin %18 ini yansıtan kart.

    Bit Depth: Bu ifade her bir pikselin temel üç renk olan Kırmızı-Yeşil-Mavi nin ya da gri tonlamanın renk derinliğine işaret eder. Her bir temel renk için en az 8 bit vererek renk bilgisi oluşturan bir piksel, 3 (kırmızı, yeşil, mavi)x8=24 bit'lik bir renk derinliğini ifade eder. 24 bit renk ise renk çözünürlüğünün 16.7 milyon renk derinliği ile oluşumu anlamına gelir.

    Konverter: Objektifle fotoğraf makinesi arasına takılan ve objektifin odak uzunluğunun artırılması amacıyla kullanılan araç. Bu araçlar odak uzunluğunu üzerlerinde yazılı değerlere göre iki ya da üç misli gibi değerlere yükseltirler. Bu arada görüntü kalitesinde kayba da neden olurlar.

    Spotmetre (Noktasal Pozometre): Bu pozometre, objenin çok küçük bir kısmından yansıyan ışığın yoğunluğunu ölçmektedir. El pozometresi olarak ya da makine içerisinde bulunabilir. Bu pozometrenin kullanımında doğru bir pozlama için ton değerlerinin değerlendirilmesinde deneyim gerekir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü