Eğitim Sitesi

Boykot Nedir? Boykot Hakkında Kısaca Bilgi

Boykot Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Boykot:

1- Bir işi, bir davranışı yapmama kararı alma.

2- Bir kimse, bir Topluluk veya bir ülkeyle amaca ulaşmak için her türlü ilişkiyi kesme.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Boykot:

Bir kimse, bir topluluk veya bir ülkeyle amaca ulaşmak için her türlü ilişkiyi kesme.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Sünnetullâh: Allah'ın bu evrene ve bu evrendeki her türlü varlığa koymuş olduğu yasalara Kuran-ı Kerim'de verilen isim, Allah'ın değişmeyen kanunu.

    Fıtrat: 1. Yokken var etme, yaratma. 2. İnsanın yaratılıştan sahip olduğu fiziki özellikler. 3. İnsanın doğuştan sahip olduğu ahlak, huy, karakter, tabiat. 4. Allah'ın, tüm varlıkları kendi varlığını ve birliğini tanıyabilme gücü ve yeteneği ile yaratması, 5. İnsanın doğuştan sahip olduğu fiziki özellikler. Yaradılış, hilkat.

    Gusül: Bedenin bütününün özel bir şekilde kurbet (=Allah'a yaklaşma) kastı ile yıkanması. Buna boy abdesti ve "taharet-i kübra" (=büyük temizlik) da denir. Böyle bir temizliği gerektiren hâl, cünüplüktür. Ayrıca kadınların hayız ve nifas kanlarının sona ermesi ve diğer bir takım durumlardır. Ağızı, burnun içini ve bütün bedeni yıkamaktır.

    İhsar: 1- Hac da, hastalık, düşman tarafından engelleme gibi mazeretle ihrama son verilmesi. 2- Sözlükte alıkoymak, men etmek, engellemek ve âciz olmak anlamlarına gelen ihsar, bir hac terimi olarak, hac veya umre yapmak üzere ihrama girdikten sonra, hac ve umrenin tamamlanmasının engellenmesi; herhangi bir sebeple tavaf ve vakfe yapma imkânının ortadan kalkması demektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü