Eğitim Sitesi

Borçları Ödeyememezlik Riski Nedir? Borçları Ödeyememezlik Riski Hakkında Kısaca Bilgi

Borçları Ödeyememezlik Riski Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Borçları Ödeyememezlik Riski:

(Türk Dil Kurumunun İktisat Terimleri Sözlüğü'nde 'Default Risk'in Türkçe karşılığı olarak yer alan ifade) Borcun geri ödenmeme riskini ifade etmektedir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İlk Kotasyon: Ortaklık hisse senetlerinin ilk kez Borsa kotuna alınmasını, ortaklığın borçluluğu temsil eden menkul kıymetlerinin Borsa kotuna alınmasını ifade eder.

    Hiper Enflasyon: Dörtnala enflasyon olarak adlandırılır. Paranın değerinin yitirdiği en şiddetli enflasyon biçimidir. İktisat tarihinde çoğunlukla savaş ya da sonrasında ortaya çıkmış ve yeni bir para biriminin kurulmasını zorunlu hale getirmiştir.

    Satış Noktası (POS): Bir ödeme kartının mal veya hizmetleri almak için kullanıldığı yer. Dükkânlar, web siteleri, posta siparişi ve telefon siparişi mağazaları içerebilir.

    Future: İleri tarihli işlemler anlamındadır. Belli bir kıymetin önceden belirlenmiş bir fiyattan yine önceden belirlenmiş bir tarihte teslim edilmesini öngörür. Forward piyasalardan farkı, organize piyasalarda standartlaştırılmış (bir kontratın miktarı, kontratların piyasaya çıkış tarihleri, marjin adı altında bir teminat sistemine sahip olunması gibi) kontratlar üzerinden işlem görmesidir. Spekülatif amaçlı yapıldığında, teorik olarak sonsuz kar ve zarar ihtimali vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü