Eğitim Sitesi

Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde) Nedir? Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde) Hakkında Kısaca Bilgi

Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde):

Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan Blu-ray oynatıcılar ve sürücüler, modern HD DVD formatını kullanır. Tüm ana üreticiler ve film stüdyoları Blu-ray'i desteklemektedir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Cathode Ray Tube (CRT): katot ışınlı tüp. Halk dilinde, “Tüplü Tv” olarak bilinir. CRT Tv’ler LCD ve Plazma Tv’ler gibi ince değildir. Kasalarını büyük yapan, tüplerinin büyük olmasıdır. Son dönemde tüpleri, dolayısıyla kasaları daha ince olan (slim) ve ekranları bombeli değil düz olan (flat) tüplü Tv’ler piyasaya sürülmüştü.

    Gerçek Çözünürlük (Native Resolution): Projektörler ve düz panelli ekranlar, çözünürlükleri üzerinde belirli kısıtlamalara sahiptir. Bu yüzden sadece "gerçek" (native) ayarı optimum görüntü kalitesini verecektir. Diğer çözünürlükler de gösterilebilmesine karşın, gerçek çözünürlük daima en iyi görüntü kalitesini sunacaktır.

    Mobil İşletim Sistemi: Mobil aygıtınızda bulunan işletim sistemidir. Mobil aygıtınızın hangi tipte ve versiyonda uygulamaları destekleyeceğini belirler.

    Biosilver™: Bazı buzdolapları, kendilerini bakteri, mantar ve maya oluşumuna karşı koruyan gümüş iyon kaplamaya sahiptir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü