Eğitim Sitesi

Blok Nedir? Blok Hakkında Kısaca Bilgi

Blok Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Blok:

Küçük çocukların yapım, yaratma ve imgeleme güçlerini geliştirmeye yardımcı olmak üzere daha çok anaokullarında kullanılan ve genellikle tahtadan yapılan bir oyun aracı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Blok:

Politik çıkarlar nedeniyle birlik kuran devletler topluluğu.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Blok:

1- Voleybolda rakip oyuncunun vurduğu topun yine onun sahasına düşürülmesi. Basketbolda atış yapıldığı anda topu kesmek.

2- Hentbol, basketbol, voleybolda atış yapıldığı anda savunma oyuncularının bu atışı kesmesi.

3- Basketbolda şut girişimini topa dokunarak bozma eylemi.

4- Voleybolda, file üstünde karşı oyuncunun topu sert vururken önünde iki veya üç kişinin elleri ile oluşturdukları perde.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Blok:

Politik çıkarları sebebiyle birlik kuran devletler topluluğu.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Blok:

Hava fotogrametrisinde birbirleriyle ortak alanları bulunan paralel kolonlardan, modellerden, yada fotoğraflardan oluşan topluluk.

 

Basketbol Terimi Olarak Blok:

Savunma oyuncusu tarafından hücum oyuncusunun sayı yapmasını potaya yakın bir mesafede engelleme hareketi.

 

Masa Tenisi Terimi Olarak Blok:

Rakibin topa verdiği hız ve falsoyu kullanarak yapılan topun genellikle yükseldiği zaman yapılan masaya yakın vuruş.

 

Voleybol Terimi Olarak Blok:

Rakip oyuncunun hücumunu bloke etmeye çalışma. Genellikle her iki oyuncu da filenin üzerindedir ve savunma oyuncuları elleriyle topun fileyi geçmesini önlemeye çalışır (Block).

 

Filateli (Pulculuk) Terimi Olarak Blok:

Posta pullarının üst üste veya yan yana zımbalı veya zımbasız, birbirinden ayrılmamış olarak meydana getirdiği gruba denir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Akşam Sanat Okulu: Öğrenim çağını geçirmiş ya da öğrenim çağında olmalarına karşın okula gidememiş yurttaşları türlü meslek dallarında iş hayatına hazırlayan ve öğrenim süresi sekizer aylık üç dönemden oluşan okul.

    Jimnastik: 1. Vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman, kültürfizik. 2. Erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halkalar ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, eşit olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içeren yarışma disiplini. 3. İnsanın beden ve ruh yeteneklerini geliştirmek amacıyla biyolojik olanaklar içinde uygulanan yöntemli, ölçülü ve düzenli vücut alıştırmaları. 4. Vücut alıştırmalarının, yöntemine ve kurallarına göre öğretildiği ders.

    Lisans Üstü Eğitim: Lisans derecesi ya da diploması almış olanlara ilgi duydukları bir bilim dalında yüksek lisans (bilim uzmanlığı) ya da doktora öğrenimi yaparak uzmanlaşma olanağı sağlamak üzere düzenlenen eğitim.

    Ağrı Duymazlığı: Sinir bozukluğu, çok ilâç alma ve donma gibi nedenlerle acı duyumunun bir bölüğünün ya da bütününün yok olması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü