Eğitim Sitesi

Bitmap Nedir? Bitmap Hakkında Kısaca Bilgi

Bitmap Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bitmap:

Bir görüntü alanını ve her bir pikselin rengini belirler. GIF ve JPEG, bitmap içeren grafik görüntü dosya tipine iyi birer örnektir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Bitmap:

Sadece Siyah ve Beyaz'ın bulunduğu renk modu olan Bitmap'de, ara tonlar (%42 Siyah) olmaz. Bitmap modda kaydedilen dökümanlarda, beyaz piksel bilgisi kaydedilmediği için hem az yer kaplar, hem de resmin çağrıldığını programda beyazlar şeffaftır.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Bitmap:

Bir görüntü bilgisinin bit ile tek tek kayıt edilme metodudur. Bit ile kaydı yapılan bir çok resim formatı vardır. "bmp", "pict", "tiff", "pcx", "gif" gibi….

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    EFR (Enhances Full Rate): Gelişmiş Tam Oran. Hücresel sistemlerde ses kalitesini geliştirmeye yarayan bir teknoloji.

    Up-scaling (Yükseltme): DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

    Crease Care(Kırışıklık azaltma) Programı: Yıkama programı tamamlandıktan sonra Crease Care özelliği, tamburu yavaşça döndürerek kırışıklıkları düzeltir ve ütüleme gereksinimini azaltır.

    ITU (International Telecommunications Union): Uluslararası Telekomünikasyon Birliği. Cenevre'de kabul edilen iletişim standartlarının dünya çapında uygulanabilmesi için çalışan kuruluş. ETSI gibi diğer kuruluşlarla koordine biçimde çalışır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü