Eğitim Sitesi

Bitki Formasyonu Nedir? Bitki Formasyonu Hakkında Kısaca Bilgi

Bitki Formasyonu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Bitki Formasyonu:

Şekil ve dış görünüşleri birbirine benzeyen bitki türlerinin oluşturdukları, geniş alanları kaplayan bitki topluluklarıdır. Ağaçlardan, çalılardan ve otsu bitkilerden oluşan büyük bitki topluluklarının her biri birer bitki formasyonudur.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Gölge Bitkileri: Büyüme ve gelişmeleri için az ışığa gereksinim duyan, bitkilere verilen isimdir. Bu bitkilerin, yaprak yüzeyleri geniş, ince yapılı, hücreleri ve hücre arası boşlukları büyük, stomaları daha fazladır. Buna karşın, kök sistemleri az gelişmiş ve yüzlektir. Orman ağaçların altında yetişebilen bazı bitki türleri buna örnektir.

    Gen Bankası: Çeşitli gen kaynaklarının saklandığı özel kuruluşlara verilen isimdir. Gen bankalarında bitkisel ve hayvansal gen kaynakları uygun koşullarda saklanır. Gen kaynakları isteğe göre uzun yıllar depolanabilir, kayıtları tutulabilir.

    Biyolojik Mücadele: Zararlıların mücadelesinde, doğal düşmanların insanlar tarafından kullanılarak, zararlıların baskı altına alınmasıdır. Biyolojik mücadele de kullanılan canlılar, özel koşullarda çoğaltılarak gerekli zamanlarda zarar görülen yerlere yeterli miktarda bırakılır yada parazitler konukçuları ile zarar görülen yerlere taşınırlar.

    Üst Toprak: Toprağın yüzeyine yakın kısmında yer alan, genellikle humusça zengin durumda bulunan, 3- 20 cm derinlikteki yüzey toprağına verilen isimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü