Eğitim Sitesi

Bit Error Rate Nedir? Bit Error Rate Hakkında Kısaca Bilgi

Bit Error Rate Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Bit Error Rate:

Bit Hata Oranı; bir mesaj dizinindeki bitlerin hatalı mesajlara oranı ile bulunur. 10^-6 ifadesi 1milyon bitte 1 hatalı bit anlamına gelir.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    RPM – Revolutions Per Minute: Dakikada devir sayısı

    Local Area Network (LAN): Genellikle bilgisayarlar arası haberleşmeler için kullanılan, yerel ağı ifade eden standart haberleşme mimarisi

    MPEG: Dijital teknolojiye geçişte yaşanan sorunları gidermek, tüketiciyi de dikkate alarak evrensel bir standart belirlemek ve bu standardı geliştirmek için Dünya’nın önde gelen telekom kuruluş ve araştırma gruplarının katılımıyla MPEG (Motion Picture Experts Group: Hareketli Resim Uzmanları) adı verilen bir heyet oluşturulmuştur. Bu heyet, Dünya’nın birçok bölgesindeki haberleşme mühendislerinin yaptığı çalışmaları derleyerek, bunlar üzerinde yaptığı titiz çalışmalar sonucunda tüm ülkelerin kabul edebileceği uluslararası standartlar hazırlamıştır. Heyetin hazırladığı standartlar ise MPEG-1, MPEG-2 vb.’dir. Söz konusu heyetin yaptığı işler ise uygulamasına göre “video” ve “audio” kodlamada Dünya’daki genel standardı belirlemek; sistem değerlendirmeleri için uygun prosedürler hazırlamak ve geliştirmek;bit grubunu iletmek, kodlamak, çoğullamak; kodunu çözmek için çatısını belirlemek ve bu işlemlerde kullanılan cihazları ortak bir standarda getirmek şeklinde gruplandırılabilir.

    Contrast: Bir resimde beyaz ile siyah arasındaki ışık şiddet oranı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü