Eğitim Sitesi

Bireysel Paket Tur Nedir? Bireysel Paket Tur Hakkında Kısaca Bilgi

Bireysel Paket Tur Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Bireysel Paket Tur:

Turistin tek başına satın aldığı turdur. Bu tür turlar paket rurun tüm özelliklerini taşırlar, ancak bireysel olarak gerçekleştirilen paket turlarda herhangi bir grup olmadığı için tur lideri de söz konusu değildir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm Ulaştırması: İnsanların turistik amaçlarla yaptıkları seyahatlerde ekonomik prensiplere uygun olarak turizm pazarlarından turistik çekim merkezlerine hızlı, güvenli ve düzenli bir şekilde taşınmasına, sayılan hizmetlerin tümüne turizm ulaştırması denir. Bir başka deyişle turizm ulaştırmasının ekonomik fonksiyonlarından en önemlisi insanların kişisel işler, eğlence ya da seyahatleri için bir yerden bir yere taşınmasıdır.

    Çift Kişilik Yatak: Standart ölçüde çift kişilik yatak.

    Oturma Yeri Doluş (Kuver) Oranı: Oturma doluş oranı belli bir dönemde restoranın veya benzeri yiyecek-içecek bölümünün müşteri kabul kapasitesi ile o dönemde servis yapılan yiyecek (kuver) sayısı arasındaki orandır. Oturma Yeri Doluş Oranı = Servis Yapılan Kuver Sayısı (Oturma Yeri Kapasitesi) Bir restoranda günlük olarak öğle ve akşam için iki defa yararlanılacağına göre, Servis yapılan Yemek Sayısı/ Günlük kapasite formülü yardımıyla da restorandan günlük ortalama yararlanma katsayısı bulunabilir.

    Override Commision: Normal ve sabit bir komisyon dışında, belirli bir iş hacmi aşıldığı takdirde ödenen ek komisyon, süper komisyon, prim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü