Eğitim Sitesi

Bireycilik (İndividüalizm) Nedir? Bireycilik (İndividüalizm) Hakkında Kısaca Bilgi

Bireycilik (İndividüalizm) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Bireycilik (İndividüalizm):

1. Yalnızca tek olanın, bireyin bağımsız gerçekliği olduğunu, gerçekte yalnız bireylerin bulunduğunu, tümel terimlerin gerçeklikte hiçbir karşılığı olmadığını savunan öğreti.

2. Bireylerin yararlarını toplumsal yararlardan daha üstün veya daha önemli sayan öğreti, tutum veya politikaların genel adı.

3. Bütüne, genele değil de, bireye üstünlük tanıyan görüş.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Talep (İstem): Alıcıların bir malı isteme derecesidir.

    Ateizm: Tanrı'nın varlığını reddeden görüşe ateizm denir. Ateizm, evrende ve doğada yaratıcı bir gücün varlığını kabul etmeyip evrenin maddesel bir bütün olarak kendiliğinden var olduğunu öne sürer. Bundan dolayı ruhun ölümsüzlüğünü ve ahiret hayatını da kabul etmez. Ateizm, çok yaygın olmasa da tarih öncesi dönemlerden akıp gelen ve Karl Marks, Leibniz, Feuerbach Nietzsche, Jean Paul Sartre gibi bazı filozoflarca da savunulan bir görüştür.

    Yeni olguculuk (neopozitivizm): Matematiğin ve mantığın düşünme yöntemleriyle felsefeye güvenilir yeni bir temel sağlama çabası.

    Soyutlama: Gerçekte ve günlük yaşantıda nesnelerden ayrılma özelliği olmayan nitelikleri (zihinde) nesneden ayırarak düşünebilmeye soyutlama denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü