Eğitim Sitesi

Biçimlendirici Değerlendirme Nedir? Biçimlendirici Değerlendirme Hakkında Kısaca Bilgi

Biçimlendirici Değerlendirme Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Biçimlendirici Değerlendirme:

Bir programa giren öğrencilerin öğretme-öğrenme sürecinde hedef davranışları ne denli kazanıp kazanmadığını ortaya çıkaran, öğrenme güçlüklerini belirleyen ve tam öğrenmenin gerçekleşmesine katkı sağlayan değerlendirme türü (tanı, kontrol ve düzeltme amaçlı değerlendirme).

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Jimnastik: 1. Vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman, kültürfizik. 2. Erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halkalar ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, eşit olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içeren yarışma disiplini. 3. İnsanın beden ve ruh yeteneklerini geliştirmek amacıyla biyolojik olanaklar içinde uygulanan yöntemli, ölçülü ve düzenli vücut alıştırmaları. 4. Vücut alıştırmalarının, yöntemine ve kurallarına göre öğretildiği ders.

    Proje Ara Değerlendirme: Projenin her değerlendirmeden iki hafta öncesinde alan lideri öğretmen tarafından eksiklerinin, gelişim aşamalarının, tamamlanması gereken noktaların belirtildiği son kontroldür.

    Belletmen: Eğitim kurumlarında etütleri denetleyen kimse, belletici.

    İlerici Eğitim: On dokuzuncu yüzyılın sonlarında birtakım Avrupa ülkeleri ile ABD'de biçimciliğe ve gelenekçiliğe karşı gelişmiş, İleri Eğitim Derneği'nin çabaları sonucu giderek etkisini arttırmış olan bir eğitim akımı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü