Eğitim Sitesi

Beylik Nedir? Beylik Hakkında Kısaca Bilgi

Beylik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Beylik:

Merkeze tam bağlı olmayarak bir beyin yönetimi altındaki ülke, emirlik, emaret, mirlik.(Eskiden Anadolu, beyliklerle yönetiliyordu: Karaman Beyliği, İnallı Beyliği, Mengücüklü Beyliği... vb.)

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Velî: Tasavvufta, gizli bilgilerle donanmış, Dünya nimetlerine önem vermeyen Allah'a yaklaşan ve Allah tarafından korunduğu kabul edilen kimse. Ermiş. Yatır. (Çoğulu: Evliya).

    Ebru: Daha çok cilt yapımında kullanılan bir kağıt boyama tekniğidir. Kola ve kitre gibi yapıştırıcılarla yoğunlaştırılmış su üzerine neftyağıyla sıvılaştırılmış yağlı boya dökülerek ince bir tel parçasıyla şekillendirilir ve bir kağıt bu boyalı sıvının üzerine konularak ve kaldırılarak elde edilir.

    Abdal: 1- Toplumdan uzak, son derece gösterişsiz bir yaşam sürdüren, yoksul ve düşkünleri koruyan, geleceği bilen ve felaketleri önleyebilen kişiler olduğuna inanılır. 2 - Tasavvufta, çeşitli tarikatlarda derviş ermiş erişmiş 3- Anadolu'da yaşayan göçebe bir Alevi Türkmen topluluğunun adıdır. 4- Afganistan topraklarındaki bir Türk boyunun adı.

    Nüfuz: 1- İçine geçme. 2- Söz geçirme, güçlü olma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü