Eğitim Sitesi

Beyin Göçü Nedir? Beyin Göçü Hakkında Kısaca Bilgi

Beyin Göçü Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Beyin Göçü:

İleri düzeydeki meslek ve bilim insanlarıyla uzmanların bir başka gelişmiş ülkede çalışmak amacıyla yerleşip kendi ülkelerinden ayrılması.

 

Coğrafya Terimi Olarak Beyin Göçü:

Yetişmiş, nitelikli ve eğitimli nüfusun daha iyi çalışma ve yaşama koşulları nedeniyle diğer ülkelere göç etmesidir. Örneğin bir Türk doktorun İngiltere'de çalışması.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Beyin Göçü:

İleri düzeydeki meslek ve bilim adamları ile uzmanların, bir başka ülkede yerleşip çalışmak amacıyla kendi ülkelerinden ayrılması.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Özgürlük: 1- Herhangi bir kısıtlama, zorlamaya bağlı olmadan düşünme ve davranma, serbestlik, hürriyet. Özgürlükler sınırsız değildir. Bir kişinin özgürlüğü başka bir kişinin özgürlüğünün başladığı yerde biter. 2- Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu.

    Molla: 1- Büyük Kadı 2- Medrese öğrencisi 3- Büyük bilgin 4- Dini yönü ağır basan kimse.

    Sosyal Devlet: Ekonomik ve sosyal alanlarda bireylere sosyal güvenlik ve adalet sağlayıcı politikalar üreten devlet modeli.

    Oymacılık: Tahta, mermer, metal vb. maddelerin yüzeylerini özel araçlarla oyarak veya delerek önceden tasarlanan şekil, motif veya cisimleri işleme sanatı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü