Eğitim Sitesi

Beslenme Eğitimi Nedir? Beslenme Eğitimi Hakkında Kısaca Bilgi

Beslenme Eğitimi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Beslenme Eğitimi:

Besin maddelerinin özellikleri, insan vücudunun gelişmesinde yiyeceklerin etkisi ve görevi, yiyecek seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, iyi beslenmenin sağlık yönünden önemi, ucuz ve dengeli beslenmenin yolları gibi konular üzerinde duran eğitim dalı.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Yardımlaşmalı Eğitim: Eğitim Politikasının temel araçlarından birisi yardımlaşmalı öğrenme olmalıdır. Bu yaklaşımda, çeşitli eğitim konularında çeşitli bilgi-beceri düzeyinde olanların birbiriyle yardımlaşabilecekleri kulüpler oluşturulur. Örneğin "Bilgisayar Yardımlaşma Kulübü", "Sorun Çözme Yardımlaşma Kulübü" gibi.

    Az Görenler Dersliği: Tavan, duvar ve mobilyanın rengi, aydınlatma özellikleri, sıraların yapımı, ders araç ve gereçleri bakımından az gören çocukların gereksemesini karşılayacak biçimde donatılan ve düzenlenen derslik, bk. göz koruma sınıfları.

    Çarpıklık: Bir dağılımın, bakışımlı durumdan ya da aritmetik ortalama çevresindeki dengeden uzaklaşma eğilimi göstermesi.

    Etkileşim Alanı: Öğrencilerin hazırlayacağı projelerin içeriğini kapsayan konulardır. Projelerin etkileşim alanlarından en az bir tanesine uygun olarak seçilmesi hedeflenir. Etkileşim alanlarının ayrıntılı açıklamaları kişisel proje rehberinde yer alır. Ayrıca her yılın başında etkileşim alanları ile ilgili sunum yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü