Eğitim Sitesi

Ben Merkezli Hikâye Nedir? Ben Merkezli Hikâye Hakkında Kısaca Bilgi

Ben Merkezli Hikâye Terimi Hakkında Bilgiler

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Ben Merkezli Hikâye:

Hikâyecinin gözlemlerinden ve dış dünyada yaşanan olaylardan yola çıkarak bireysel bunalım ve çıkmazlarına yöneldiği hikâye çeşididir.

 

    Benzer Dil ve Anlatım Terimleri

    Belgesel: Belge niteliği taşıyan, dökümanter.

    Egzotik Roman: Konusunu uzak ve yabancı ülkelerdeki yaşantılardan alan romanlardır. Örnek : Refik Halit Karay (Nilgün)...

    Forum: Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı. Panelin devamında yapılan, dinleyicilerin de tartış-maya katıldığı konuşmalardır. Forum, aslında başlı başına bir tartışma türü değildir, toplu tartışmaların önemli bir bölümüdür. Foruma panelin devamı da denebilir. Çünkü panel sonunda dinleyiciler, konuşmacılara sorular sorabilir. Bu sorularla tartışma, konuşmacılardan dinleyicilere de geçebilir. İşte tartışmanın dinleyicilere de geçtiği bu tür tartışmalara forum denir. Forum da diğer tartışma türleri gibi bir başkan tarafından yönetilir. Forum sayesinde dinleyiciler konu üzerinde daha aktif düşünme olanağı bulur. Forumu panel ve açık oturumdan ayıran özellik, konuşmaların sonunda dinleyicilerin de tartışmaya katılıp düşüncelerini anlatabilmeleridir.

    Tekzip: Yalanlama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü