Eğitim Sitesi

Belisizlik ilkesi Nedir? Belisizlik ilkesi Hakkında Kısaca Bilgi

Belisizlik ilkesi Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Belisizlik ilkesi:

Bir cismin, aynı doğrultuda olan konumunun ve momentumunun (skaler) çarpımları Planck sabitinden daima büyüktür. Dpx Dx >= h. Belirsizlik ilkesi eneji ve zamana da uygulanabilir.

 

Fizik Terimi Olarak Belisizlik ilkesi:

Bir cismin, ayni doğrultuda olan konumunun ve momentumunun (skaler) çarpımları Planck sabitinden daima büyüktür. Dpx Dx >= h. Belirsizlik ilkesi enerji ve zamana da uygulanabilir.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Magnetik alan(B): Bir pusula veya benzeri bir cihazın iğnelerini döndürebilecek, etkiye sahip magnetik nesnelerin kapladığı uzay. Alan güney kutbundan kuzey kutbuna doğrudur.SI birim sisteminde manyetik alanın birimi Tesla'dır.

    Elektrik Alanı: Bir yükün çevresinde oluşan ve bu yükün alanındaki yüklü parçacıklara etki eden kuvvettir. Birimi V / m, Sembolü E

    Kritik zincirleme reaksiyon: Peş peşe parçalanma olayının başlayabilmesi için nötronun diğer parçaları etkileyerek parçalanmalarını etkileyeceği reaksiyon.

    Yer Çekimi İvmesi: Belirli bir yükseklikten bırakılan cisimler, yer çekim kuvveti nedeniyle ivmeli hareket yapar. Birim kütleye etki eden bu kuvvete, yer çekimi ivmesi denir. Yer çekimi ivmesi “g” ile gösterilir, birimi SI birim sisteminde N/kg'dır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü