Eğitim Sitesi

Bedesten Nedir? Bedesten Hakkında Kısaca Bilgi

Bedesten Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Bedesten:

İçinde değerli eşya alış verişi yapılan kapalı çarşı.

 

Tarih Terimi Olarak Bedesten:

Değerli eşya, kumaş, baharat ve mücevherlerin alınıp satıldığı kapalı çarşılardır.XIII. yüzyıl'da Selçuklular'la birlikte ortaya çıkmış ve Osmanlılarla yaygınlaşmıştır.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Bedesten:

İçinde değerli eşya alınıp satılan kapılan çarşı.

 

Sanat Terimi Olarak Bedesten:

1. Kumaş, mücevher vb. değerli eşyaların alınıp satıldığı kapalı tarihî çarşı.

2. Eş büyüklükte kubbelerle örtülü Osmanlı çarşı yapısı.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Sağlık Turizmi: Bir takım hastalıkların iyileştirilmesi için içmeler, kaplıcalar, ılıcalar, deniz, dağlar, mağaralar, sanatoryumlar, prevantoryumlar ve benzerlerinden yararlanmak üzere yapılan seyahatler.

    Net Bugünkü Değer Yöntemi: Net bugünkü değer yöntemiyle proje değerlendirilmesinde yatırımın gelecekteki nakit girişlerinin bugünkü değeriyle yatırım maliyeti arasındaki fark bulunmaya çalışılır. Buna göre, bir yatırım projesinin net bugünkü değeri, projenin ekonomik ömrü (kuruluş+işletme dönemi) boyunca sağlayacağı net nakit akışlarının belli bir iskonto oranına göre indirgenmiş değerlerinin toplamıdır.

    Transfer: 1- Turistin, düzenlenen paket tur veya turun başlangıç noktasına kadar, herhangi bir safhasında veya sonunda, sınır giriş ve çıkış kapıları, marinalar, şehirlerarası veya uluslararası ulaşım hizmetlerinin sunulduğu otogar, gar, liman, havalimanı gibi yerlerden, konaklama yapacağı tesise veya tesisten bu ulaşım hizmetlerinin sunulduğu yerlere veya programın başladığı yerleşim yerinden konaklama tesisine veya programın bitiminde, tesisten yerleşim yerine herhangi bir araçla, bir tarifeye bağlı kalmaksızın seyahat acentası tarafından verilen ulaşım hizmeti. 2- Yolcunun ve eşyasının bir taşıt aracı terminalinden diğerine, bir terminalden veya geri, ya da otelden gideceği bir noktaya(örneğin bir tiyatroya)mahalli taşıma araçları ile taşınması. 3- Yolcuları, limanlardan, gar veya oto istasyonundan bir konaklama tesisine ya da tersine konaklama tesisinden istasyonlara taşıma hizmetlerinin tümü.

    Release Period: Kontenjan iptal suresi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü