Eğitim Sitesi

Batarya Nedir? Batarya Hakkında Kısaca Bilgi

Batarya Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Batarya:

Kablosuz telefonların güç kaynağı. Kablosuz telefonlar ve iletişim cihazlarında, nikel kadmiyum, nikel metal hidrid ve lityum iyon gibi, yeniden şarj edilebilir bataryalar kullanılır. (Battery)

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Batarya:

Sıhhi tesisat sistemlerinden sıcak ve soğuk suyu istenilen oranlarda karıştırarak akıtabilen armatür. Gerektiğinde sadece soğuk veya sıcak su akıtılabilir.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Batarya:

En küçük topçu birliği.

 

Fizik Terimi Olarak Batarya:

Birçok aygıtın bir araya getirilerek belirli biçimde eklenmesiyle oluşan araç. Pil.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Batarya:

Birkaç aygıtın bir araya getirilerek belirli bir biçimde eklenmesinden oluşan takım. Elektrik bataryası.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    İzleme Açısı (Viewing Angle): İzleme açısı bir ekranın en fazla hangi açıdan sağlıklı olarak izlenebileceğini anlatmak için kullanılmaktadır. Bir televizyonun görüntü açısı 180 derecedir. LCD'lerin ilk halinde ve diz üstü bilgisayarlarda ekrana hafif eğik açı ile bakılsa görüntü bozulmakta, karanlık görünmektedir. Yıllar içerisinde, düz ekran televizyonlarda izleme açısı oranları ciddi anlamda yükselmiştir. 150 derece ve üzeri izleme açıları bugün kabul edilebilir seviyedir. Daha üst düzeyde ekranlar 170 derece izleme açısına kadar çıkmış durumdadırlar. Plazma TV'lerde bu oran 175 dereceye kadar çıktı. Bu da onların CRT (tüplü) ekranlarla neredeyse aynı seviyeye eriştikleri anlamına gelmektedir.

    Router: Birden fazla ağı birbirine bağlayan cihaz; ağlar arasında paketleri akıllı bir şekilde yönlendirir.

    Devirsiz Program: Devirsiz (No-Spin) programda, yıkama programı bittikten sonra makine suyu boşaltır ama döndürerek sıkmaz. Bu sayede kırışıklıklar engellenir ve giysileriniz korunur.

    İnç (”): (İngilizce inch ve çoğulu inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Cep telefonu ekranı, dijital fotoğraf makinesi ekranı, bilgisayar ekranı gibi ekranların büyüklüğü genelde bu İngiliz ölçü birimine göre ifade edilir. Televizyonun ekran büyüklüğü için de cm yerine bu ifade daha yaygın olarak kullanılır. Firmaların verdiği inç ile bunların cm olarak karşılığı zaman zaman birbirini tutmamaktadır. Mesela 40” bir televizyon için bir marka 100 cm yazarken başka bir marka 102 cm yazmaktadır. Farklar 1-2 cm’yi geçmez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü