Eğitim Sitesi

Başlangıç Marjı Nedir? Başlangıç Marjı Hakkında Kısaca Bilgi

Başlangıç Marjı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Başlangıç Marjı:

Müşterinin yapacağı işlemlerde teminat olarak alınan ilgili kurumca belirlenmiş başlangıç miktarı.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Spot: Anında gerçekleşen işlemdir.Ancak para transferleri ülkeler arasındaki saat farkına ve risk durumuna göre 2 gün sonraki valörle yapılabilir.

    Makroekonomi: Ekonomik olayları global olarak ele alan ve çözümleyen ekonomi. Makro büyüklükler, toplam üretim, toplam istihdam, toplam işsizlik, genel fiyat düzeyinin değişme oranı, ekonominin büyüme hızı gibi büyüklüklerdir. İngiliz ekonomisti Keynes'in ileri sürdüğü, "Birey için doğru olan, toplum için doğru olmayabilir. Toplum için doğru olan da birey için doğru olmayabilir" anlayışından yola çıkılarak ortaya atılan mikro ekonomi karşıtıdır.

    Borsa Eksperleri: Menkul kıymetlere ilişkin alım-satım emirlerinin ilgili iç yönetmelikte belirtilen esaslara göre karşılaştırılması ile fiyatların teşekkülünü izleme ve alım satım işlemlerinin sonuçlandırılmasını sağlamakla yükümlü olan görevlilerdir.

    Deflasyon: 1- Fiyatlar genel düzeyinde sürekli bir düşüşün olduğu, üretimin azaldığı iktisadi bir bunalımdır. Deflasyonun olduğu bir ortamda, toplam talep yetersizliği söz konusudur. (Deflation) 2- Enflasyonun tersi. Genel fiyat düzeyleri düşerken ulusal gelir, üretim ve istihdamın da düşmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü