Eğitim Sitesi

Barkovizyon Nedir? Barkovizyon Hakkında Kısaca Bilgi

Barkovizyon Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Barkovizyon:

Video dahil, bilgisayardan aldığı tüm sinyalleri perdeye yansıtabilen bir projeksiyon sistemidir. Görüntü kalitesi LCD'lere oranla daha yüksektir. Prezantasyon büyük bir salonda geniş bir kitleye verilecekse kullanılır. Tasarımın içinde video yer alıyorsa ve büyük perdede kaliteli bir görüntü isteniyorsa barkovizyon kullanmak gereklidir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Link(Bağlantı): İnternette bir sayfadan diğerine geçmenizi sağlayan, altı çizili, üzerine imleç gelince el işaretine dönüşen bağlantı noktalarının adıdır. Bir haberleşme kanalı veya devresini diğer kanal ya da devrelere bağlamada kullanılan sistemdir. Otomatik anahtarlamalı merkez kontrol sisteminin iki anahtarı arasındaki geçişi sağlayan sistemdir.

    Optical Disc: Laser ışını kullanarak dijital bilgi kaydeden ve tekrar üreten bir video disk kopylama cihazı. (Bkz. CD-ROM;DVI).

    Cookie: 1. Bir internet sitesi tarafından ziyaretçinin bilgisayarına atılan küçük dosyacık. Bu dosyacık sayesinde o site sizin nereye girip çıktığınızı, neler üzerinde durduğunuzu ve nasıl dolaştığınızı izleyebiliyor; aynı adrese tekrar gittiğinizde sizi tanıyabiliyor. 2. İnternette en çok kullanılan anlamıyla, Web Server tarafından Web Browser'a gönderilen, Browser tarafından kayıt edildikten sonra Server'dan yapılan ek istemler sırasında tekrar Server'a gönderilen bilgidir.

    Pinch-off: Daraltma, sıkma, kıstırma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü