Eğitim Sitesi

Ball Lost / Lost Ball Nedir? Ball Lost / Lost Ball Hakkında Kısaca Bilgi

Ball Lost / Lost Ball Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Ball Lost / Lost Ball:

Kaybolan top. Top aşağıdaki durumlarda kaybolmuş sayılır. Topun, oyuncu, ortağı ya da caddie'leri tarafında düştüğü yerde aranmaya başlanmasından itibaren 5 dakika içinde bulunmaması ya da oyuncu tarafından kendi topu olarak teşhis edilememesi, Oyuncunun ilk vurduğu topu henüz aramadan kuralların tanıdığı hakka dayanarak diğer bir topu oyuna sokması, Oyuncunun ilk attığı topunun bulunması muhtemel olan yerden ya da bu yerden çukura daha yakın bir noktadan geçici bir topla oynanması ve böylece bu topun oynanan top durumuna girmesi.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Drive: Tee üzerinde yapılan başlama vuruşudur. Genel olarak 1 nolu wood club ile yapılır.

    Texas Scramble: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu bir takım oyunudur. Takımlar arası oynanır. Takımlar en fazla dört kişi olabilir. Oyun takım oyuncularının 1. tee den vuruşları ile başlar. Takım kaptanı oyuncuların yapmış olduğu vuruşlardan en iyisini seçer. Takımın diğer oyuncuları toplarını seçilen, aynı noktaya getirerek ikinci vuruşlarını yaparlar. Yine ikinci vuruşlar içerisinden en iyisi seçilerek üçüncü vuruşun yeri belirlenir. Buradan takım oyuncuları üçüncü vuruşlarını yaparlar. Oyun aynı şekilde devam ederek oyunculardan herhangi birinin topunu oynanan çukura sokmasıyla sonlanır. Ve böylece takımın Stroke Sayısı da belirlenmiş olur.

    Tempo And Timing: Swing izinin baştan sona devamı sırasında çeşitli vücut kısımlarının zamanlı bir tempo içerisinde uyum sağlamasıdır.

    Texas Wedge: Green dışından Putter ile yapılan vuruş şeklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü