Eğitim Sitesi

Balistik Nedir? Balistik Hakkında Kısaca Bilgi

Balistik Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Balistik:

Fransızca balistique sözcüğünden gelen bir kelime olup, uzaya fırlatılan cisimlerin, özellikle mermilerin gerek bir silahın içindeki gerekse dışındaki devinimlerini ve hedef üzerindeki etkisini inceleyen bilimdir. Bir başka deyişle, mermilerin itme kuvveti, uçuşu ve çarpma etkisini inceleyen bir bilimdir.

Mermi çekirdeği üzerindeki fiziksel değişimleri inceleyerek merminin çıktığı silahın tanımlanmasını sağlayan işlem. (TDK)

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Balistik:

Mermi ve füzelerin hareketlerini inceleyen bilim dalı.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Kama: Sivri uçlu, çift ağızlı, oluklu veya oluksuz, düz ve enli yapıda namluya sahip bir tür bıçaktır.

    Gaz ve Ses Tabancası: Orijinalliklerini muhafaza ettikleri sürece 6136 sayılı Yasa kapsamı dışında kalan ve gaz ve ses fişeklerini atan tabancalardır.

    Topuzlu Kamçı (Zincirli Topuz): Demir, bakır veya ağaç bir sapın ucuna bir zincir yardımıyla genellikle yuvarlak yapıda olan bir baş (topuz) takılmış, baş kısmı demirden, bakırdan veya ağaçtan olabilen, içi boş veya dolu olabildiği gibi, dış yüzeyi düz veya çok sayıda müteaddit yapıda sivriltilmiş de olabilen bir tür alettir.

    Yivli Av Tüfeği: Namlu uzunluğu fişek yatağı hariç otuz santimetreden fazla, uzun menzilli ve delici güce sahip, sabit dipçikli, tam ve yarı otomatik atış yeteneği olmayan ve münhasıran avda veya atıcılıkta kullanılan ateşli-yivli silahları kapsar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü