Eğitim Sitesi

Balbal Nedir? Balbal Hakkında Kısaca Bilgi

Balbal Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Balbal:

Türklerde ölen kahramanların mezarlarının baş tarafına dikilen mezar taşı. Türklerde, ölen kahramanların öldürdükleri insan sayısını temsil eden baş. Ünlü kumandanların mezarlarına, öldürdükleri düşman sayısınca heykel dikilirdi.

 

Sanat Terimi Olarak Balbal:

1. Orta Asya'da Türklerin mezarları çevresine diktikleri tek parça taş. Bunların bazılarında kabartmalar ya da kazıma yazı ve şekiller bulunur.

2. Eski Türklerde kişinin anılması için mezarının veya bazı kurganların etrafına dikilen taş.

 

Edebiyat Terimi Olarak Balbal:

Eski Türklerde kişinin anılması için mezarının veya bazı kurganların etrafına dikilen taş.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Lort: İngiltere'de, kral ya da kraliçe tarafından soylulara verilen ve babadan oğula ya da ailenin büyük erkek kişisine geçen soyluluk sanı.

    Emperyalizm: Bir ulusun bir başka ulusun ya da başka ulusların topraklarını ele geçirerek yayılması, onları siyasal ve ekonomik egemenliği altına alması demektir. Kapitalizmin ulaşabileceği en üst seviyedir.

    Kabile: Birlikte yaşayan, konup göçen, bir sülâleden türemiş insanlar. Bir reisin idaresi altında bulunan ve ekserisi aynı soydan gelen insanlar.

    Arkeoloji (Kazı Bilim): Tarih öncesinden ve İlkçağ'dan kalma eserleri bulup ortaya çıkaran onları, sanatsal ve tarihsel olarak inceleyen, tasnifleyen tarihe yardımcı bilimlerden biridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü