Eğitim Sitesi

Bakıma Muhtaç Nedir? Bakıma Muhtaç Hakkında Kısaca Bilgi

Bakıma Muhtaç Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bakıma Muhtaç:

Kişinin, bedensel hareket edebilirliğinde otaya çıkan fonksiyonel kısıtlamalar ve engeller (felç; kişinin iç organlarında veya duyum organlarında genel veya kısmî fonksiyonsuzluk; hafıza veya oryantasyon bozukluğu; akıl hastalığı vb.) sonucunda gerek beden temizliğinde, gerek beslenmede, gerekse ev idaresinde başkalarının değişik sıklık ve yoğunlukla ve/fakat düzenli bakımına ihtiyaç duyma hali.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yeniden Değerleme: 1) Vergi matrahının hesaplanmasıyla ilgili ekonomik kıymetlerin takdir ve tespiti; paranın değer kaybı göz önüne alınarak, bilançolardaki stoklar, sabit varlıklar gibi kalemlerde düzeltmeler yapılması. 2) Paranın satın alma gücünün düşmesi nedeniyle maddi duran varlıkların cari para birimi veya buna yakın bir değerle değerlenerek bugünkü değerine yakın bir değerle gösterilmesi.

    Yapı Yaklaşma Sınırı: Planda ve yönetmelikte belirtilmiş olan yapının komşu parsellere en fazla yaklaşabileceği sınır.

    Açılma Ruhsatı: Yer seçimi ve tesis kurma izni verilmiş, onaylı projesine göre yapılmış, çevre ve toplum sağlığı açısından uygunluğu tespit edilmiş tesislerin faaliyet göstermelerine dair yetkili makamca verilen ruhsat.

    Otlak: Mera ile aynı niteliklere sahip yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü