Eğitim Sitesi

Bakıma Muhtaç İnsan Nedir? Bakıma Muhtaç İnsan Hakkında Kısaca Bilgi

Bakıma Muhtaç İnsan Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bakıma Muhtaç İnsan:

Günlük hayatta her zaman yapılması gereken bazı basit bedenî hareketlerin yerine getirilmesinde (giyinme, yeme içme, beden temizliği, tuvalet ihtiyacını giderme, alış veriş vb.) başkalarının fizikî yardımına ve desteğine sürekli olarak ihtiyaç duyan aciz insan.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Zemin Kat: İmar planı ve yönetmelikte öngörülen kat adedine göre alttaki kattır.

    Yerleşik Alan: Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki imar plânı bulunmayan mevcut yerleşmelerin (mahalle, köy ve mezralar) müstakbel gelişme alanlarını içine alan ve sınırları Belediye Meclislerince karara bağlanan alanlar.

    Fenni Mesul: Proje müellifleri kendileri olsun veya olmasın, yapının yürürlükteki kanun, imar planı, ilgili yönetmelik hükümleri, Türk standartları, bilimsel kurallar, teknik şartnameler, fen, sanat ve sağlık kurallarına ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak düzenlenen ruhsat eki projelerine göre gerçekleştirilmesini, aldıkları eğitime göre denetleyen ve ilgili idareler ile üyesi oldukları odalarına karşı sorumlu olan ilgili meslek mensupları.

    Hafriyat Toprağı: İnşaat öncesinde arazinin hazırlanması aşamasında yapılan kazı ve benzeri faaliyetler sonucunda oluşan toprak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü