Eğitim Sitesi

Bağlama Seti (Tombolo, Saplı Ada) Nedir? Bağlama Seti (Tombolo, Saplı Ada) Hakkında Kısaca Bilgi

Bağlama Seti (Tombolo, Saplı Ada) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Bağlama Seti (Tombolo, Saplı Ada):

Kıyılarda, dalgaların ve akıntıların beraberce veya tek tek faaliyetleri sonucunda meydana getirdikleri biriktirme şeklidir. Bunlar ya iki burnu birbirine veya bir adayı karaya bağlar.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Radyoaktif Atıklar: İyonize radyasyon yayan ve birbirinden farklı özelliklere sahip olan insan sağlığı ve diğer organizmalar için zararlı maddeler.

    Hidrokarbonlar: Genellikle fosil yakıtlarda ve bu maddelerin kısmen yanmasından oluşan ürünlerde, söz gelimi petrolle işleyen taşıtların egzoz gazlarında bulunan ve yalnızca karbon ve hidrojenden oluşan organik bileşikler.

    İndirgenmiş Sıcaklık: Yeryüzünde sıcaklığın enleme bağlı dağılışını gösteren haritalar çizilirken yükseltinin sıcaklık üzerindeki etkisini ortadan kaldırmak için indirgenmiş sıcaklık değerleri kullanılır. Bir yerin yükseltisinin sıfır (0 m) kabul edilerek hesaplanan sıcaklığına indirgenmiş sıcaklık denir. Bir yerin indirgenmiş sıcaklığını hesaplamak için yükseltiden kaynaklanan sıcaklık farkı hesaplanır. Bu fark o yerin gerçek sıcaklığına eklenir.

    Ilıman İklim: Her iki yarımkürede, dönencelerle eksen ucu çemberleri arasında kalan çeşitli iklimler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü