Eğitim Sitesi

Bağlama Grubu Nedir? Bağlama Grubu Hakkında Kısaca Bilgi

Bağlama Grubu Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Bağlama Grubu:

Bağlaçlar ile birbirine bağlanmış ad veya ad soylu kelimelerin oluşturduğu kelime grubu: Anne ile baba, para ve zenginlik şeref ve haysiyet vb.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Cümle: 1- Bir duygu, düşünce veya isteği kısaca bir yargıyı bildiren sözcük dizisine cümle denir. Çalıştım. Ders çalıştım. Sabaha kadar durmadan ders çalıştım 2- Bir yargıyı bildirmek için tek başına çekimli bir fiil veya çekimli bir fiille kullanılan kelimeler dizisi, tümce. 3. Bir fikri, bir duygu ve düşünceyi, bir oluş ve kılışı tam olarak bir yargı halinde anlatan kelime grubu. Cümlenin varlığı için asgari şart bir çekimli fiil veya ek- fiilden oluşan yüklemdir: Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. (M.K.Atatürk, Nutuk)

    Tümce: Anlam açısından eksiksiz sayılan, kesintiye uğramayan söz.

    Topluluk Sayı Sıfatı: Asıl sayı sıfatlarına gelerek belirttikleri nesneler arasında yakınlık, birlik olduğunu gösteren ve bir nesne topluluğu bildiren sayı sıfatları: ikiz kardeşler, üçlü anlaşma gibi.

    Zaman Zarfı: Cümlede fiilin karşıladığı oluş ve kılışı zaman bakımından belirgin duruma getiren ve sınırlandıran zarf: Benim eskiden hem mektep arkadaşım hem komşum bir Süleyman vardı. (P.Safa, Biz İnsanlar, s.74). Eylemin ne zaman olduğu sorusuna yanıt veren "dün, şimdi, yarın, öğleyin..." gibi sözcükler zaman zarfıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü