Eğitim Sitesi

Bağımsız Dış Denetim Nedir? Bağımsız Dış Denetim Hakkında Kısaca Bilgi

Bağımsız Dış Denetim Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bağımsız Dış Denetim:

Ortaklıkların ve sermaye piyasası kurumlarının kamuya açıklanacak veya Sermaye Piyasası Kurulu'nca istenecek mali tablolarının, genel kabul görmüş muhasebe kavram ilke ve standartlarına uygunluğu ile bilgilerin doğruluğunun ve gerçeği dürüst bir biçimde yansıtıp yansıtmadığının, denetçiler tarafından denetim ilke ve kurallarına göre, defter, kayıt ve belgeler üzerinden incelenmesini ve tespit edilen sonuçların rapora bağlanmasını ifade eder.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Ulusal 30 Endeksi: Vadeli İşlemler Piyasası'nda kullanılmak üzere, yatırım ortaklıkları hariç Ulusal Pazar'da işlem gören şirketlerden önceden belirlenmiş şartlar yanında, piyasa değeri ve likiditesi yüksek olanlardan sektörel temsil kabiliyeti de gözönünde bulundurularak seçilen 30 hisse senedinden oluşan endekstir.

    Limit Emri: Belli bir fiyattan ya da o fiyat altından alım yapmak veya belirli bir fiyattan ya da o fiyat üzerinden satış yapmak için verilen emirdir.

    Bütçe Fazlası: 1- Devlet gelirlerinin harcamalarından yüksek olması anlamına gelir. 2- Bir yıl içinde hükümet gelirlerinin hükümet harcamalarını aştığı miktar.

    Mükellef (Yükümlü): Vergi yasalarına göre kendisine vergi borcu yüklenebilen gerçek ve tüzel kişilere mükellef denilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü