Eğitim Sitesi

Bağımlılık Nedir? Bağımlılık Hakkında Kısaca Bilgi

Bağımlılık Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bağımlılık:

1. Karlaşılan sorunları yalnız başına çözmek ve kendine yön seçmek için gerekli yetenekten yoksun olma durumu.

2. Ekonomik ve ruhsal desteğe gereksinme duyma.

3. Kendi kendine yetmezlik.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Bağımlılık:

Bağımlı olma durumu, tabiiyet.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Bağımlılık:

Sigara, alkol, uyuşturucu madde vb. zararlı maddelere aşırı derecede düşkün olma durumu.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Okul Panosu: Okulların uygun yerlerine asılan, üzerine bildiri, afiş, resim, açıklama veya tanıtma kâğıtları tutturmak için hazırlanmış levha.

    Özdeşleme: 1. Çocuğun, beğendiği ve sevdiği bir yetişkinin davranışlarını, hemen hemen bilincinde olmadan öykünerek toplumsal çevresinde kendine özgü görevleri öğrenmesi. 2. Bireyin, kendine güvenini sağlamak amacıyla, bilinçli ya da bilinçsiz olarak, gerçek ya da düşsel bir kimseyi örnek edinmesi, onun gibi davranması.

    Blok: Küçük çocukların yapım, yaratma ve imgeleme güçlerini geliştirmeye yardımcı olmak üzere daha çok anaokullarında kullanılan ve genellikle tahtadan yapılan bir oyun aracı.

    Deney: 1. Fizik, kimya, biyoloji gibi derslerin öğretiminde doğal olayların bağıntıları ve yasaları üzerinde bilgi edinmek; varsayım olarak benimsenen bilim yasalarının doğruluğunu göstermek; belli bir doğa olayını, etmenleri denetim altında tutarak, sınıf ya da deney odasında öğrencilere göstermek için yapılan planlı deneme ya da sınama işi. 2. Bilinmeyen bir şeyi bulmak, bir ilkeyi, bir varsayımı sınamak amacıyla yapılan eylem ya da işlem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü