Eğitim Sitesi

Backspin Nedir? Backspin Hakkında Kısaca Bilgi

Backspin Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Backspin:

Çok iyi bir vuruş tekniği ile topun hedefe doğru havalandığında kendi ekseni etrafında önden arkaya doğru fırıldak gibi dönmesini sağlamaktır. Bu vuruş topun sahaya düştüğünde çok fazla yuvarlanmamasını ve çabuk durmasını sağlar.

 

Masa Tenisi Terimi Olarak Backspin:

Topun geriye doğru dönerek karşı tarafa gitmesi.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Flier: Vuruş yapıldığında topun normelden çok daha uzağa gitmesidir. Bu, topun club yüzünden spin almaması sebebiyle meydana gelir. Daha ziyade rough’dan ya da ıslak çimen üzerinde yapılan vuruşlarda görülür. Sebebi, çimenin topla club yüzündeki groove’ların arasına girerek topun spin almasına mani olmasıdır.

    Dead / Stone Dead: Vuruş sonunda topun deliğe çok yakın bir mesafede durmasıdır. Daha sonraki putting vuruşu sadece formalite olarak yapılır.

    Eqipment: Bir oyuncunun oyun süresince kullandığı, giydiği, yanında götürdüğü ya da taşıttığı malzemelerdir. Bir çukurun oynanışı sırasında, oynanan top ve topun bulunduğu yeri ya da drop edilecek noktayı belirtmeye yarayan ballmarks ya da tee gibi ufak cisimler bu tanımlamanın dışındadır. Oyun araçları tanımlaması motorlu ya da motorsuz golf arabalarını da içerir.

    Metal Wood: Eskiden beri bilinen ve baş kısmı tahta ve plastikten yapılmış klasik wood lar yerine, son zamanlarda hafif metallerden yapılmış wood lara bırakmıştır. Bunların açı derecelerine göre yedi değişik tipi vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü