Eğitim Sitesi

Bachelor of Engineering(BE) Nedir? Bachelor of Engineering(BE) Hakkında Kısaca Bilgi

Bachelor of Engineering(BE) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Bachelor of Engineering(BE):

Mühendislik Fakültesi isans derecesi

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Dikey Geçiş: 1- İki yıllık eğitim sonunda önlisans diploması veren meslek yüksek okullarını bitiren öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun veya başka üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren ilgili bölümlerine, ÖSYM tarafından uygulanan DGS (Dikey Geçiş Sınavı)' yi kazandıktan sonra geçmelerine dikey geçiş denir. 2- Önlisans programlarını bitirdikten sonra lisans programlarına yapılan geçişlerdir. İki yıllık önlisans programını bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) adı verilen bir seçme sınavı yapılmakta ve bu sınav puanı ve ayrıca okulunuzdan alacağınız başarı puanı ile önlisans programının devamı niteliğindeki lisans programlarına geçiş yapabilir, o programlara devam edebilirsiniz. Örneğin; Bilgisayar programcılığı önlisans programından mezun bir öğrenci, 4 yıllık Bilgisayar öğretmenlikleri ve mühendislikleri gibi lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.

    TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı): Tıp Fakültesinden mezun olan ve uzmanlık eğitimi almak isteyen pratisyen hekimlerin girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Adaylar önce İngilizce dil sınavına girerler, başarılı oldukları takdirde bilim sınavına girmeye hak kazanırlar.

    MBA (Master of Business Administration): Türkiye'de de üniversiteler İşletme yüksek lisans programlarına bu ismi vermeyi tercih etmektedirler. Çalışanlara yönelik MBA programlarına Executive MBA, (kısaca EMBA) denir.

    Uzaktan Öğretim: Uzaktan Öğretim, fiziksel olarak öğrencilerin bir derslik çatısı altında olmasını gerektirmeksizin, teknolojinin imkânlarından (internet ve çeşitli bilgisayar programları, video, grafik)yararlanılarak, öğrenci ve öğretmenlerin sanal dershane ortamında bir araya getirildikleri, planlı bir öğretim şeklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü