Eğitim Sitesi

BACKGROUND Nedir? BACKGROUND Hakkında Kısaca Bilgi

BACKGROUND Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak BACKGROUND:

HTML özgün Web sayfaları hazırlamanız için beğendiğiniz resimleri arkafon olarak kullanmanıza izin verir. HTML 3.0'ı destekleyen tüm Web tarayıcıları sayfanızın arka fonuna koyduğunuz resmi görüntüleyebilir. Bunu yapmak için BODY tanımının hemen yanına BACKGROUND tag'ını eklemelisiniz. Mesela "duvar1.gif" isimli bir resmi arka fon yapmak için aşağıdaki satır yazılmalıdır

 

Bilgisayar Terimi Olarak Background:

Fon, zemin, geri plan, görüntünün arka planı.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Üstel: Üssel, eksponansiyel, üs.

    ZIP: PKZIP kullanılarak sıkıştırılmış (daha küçük dosya boyunda, ama eşdeğer bir dosya yapılan) bir dosya "zıp" dosyası olarak adlandırılır. Dosya uzantısı, ZIP'tir.

    Linux: 1. Bir işletim sistemidir. UNIX'in türevi olan bu işletim sistemi tamamen ücretsiz olup, gün geçtikçe kişisel alanda kullanımı artmaktadır. 2. Microsoft'un Windows'u gibi bir işletim sistemidir; ama bu sistemi oluşturan bilgisayar kodları herkesin görebileceği şekilde açık uçlu yazıldığı için, herkes kenarından köşesinden bir ek yapabilmekte, yenilikler geliştirebilmekte. İnternette 'sosyalizm deneyi'gibi birşey.

    Command (komut): Bilgisayara başlamasını, durmasını veya devam etmesini söyleyen bir pals, sinyal, kelime veya harf dizisi. Command, çok sık olarak instruction (talimat) ile karıştırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü