Eğitim Sitesi

B12 Vitamini Nedir? B12 Vitamini Hakkında Kısaca Bilgi

B12 Vitamini Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak B12 Vitamini:

Birçok vejetaryen ve vegan yiyecek, B12 ile desteklenir. Kandaki alyuvar hücrelerin oluşmasıi, sinir sisteminin korunması ve çocuklarda büyüme ve gelişme için son derece önemlidir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kolesterol (HDL): Lipitlerin (yağ) ve proteinlerin bileşimi olan Lipoproteinler kan içerisinde lipitlerin taşınma şeklidir. Yüksek yoğunluklu Lipoproteinler vücut hücrelerinden yağı karaciğere taşırlar ve böylece atılabilir (safra ile) Bu nedenle HDL Kolesterolü "iyi" kolesterol kabul edilir. HDL kolesterol seviyesi ne kadar yüksek olursa Koroner Arter (kalp-damar) Hastalıkların riski o kadar düşük olur.

    Katkı Maddeleri: Katkı maddeleri genellikle görünüşü, tadı, kaliteyi geliştirmek veya gıdayı korumak amaçlı kullanılırlar. Doğal olarak da besinlerde bulunabilen içerikler katkı maddesi olarak kullanılabilir. Tüm katkı maddeleri kod verilerek gruplandırılır ki (E322 gibi)bazen uzun ve karışık isimleri yerine kullanmak daha elverişli olur. Tüm paketli gıdaların etiketine bakarak içeriğindeki katkıları görebilirsiniz. Tüm kod verilmiş katkı maddeleri kullanımları güvenli olduğu kanıtlandıktan sonra izin alır.

    Enerji Dengesi: Alınan yiyecek miktarı ile yapılan iş (otururken ve fiziksel faaliyetler esnasında) arasındaki oran; beden fazla yiyeceği depoladığı zaman pozitif, beden depolarından yağ çözerek iş yaptığı zaman negatif olur.

    Hormonlar: Vücudun ürettiği organik moleküllerdir. Kandaki glikoz ve kalsiyum gibi maddelerin düzeylerini denetlemek üzere, düzenleyici olarak kanda bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü