Eğitim Sitesi

Azınlık Nedir? Azınlık Hakkında Kısaca Bilgi

Azınlık Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Azınlık:

Bir ülkede, dil, din veya soy yönünde farklı olan ve sayıca az olan insanlar topluluğu.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Azınlık:

Geniş toplum kesimlerine karşı sayıca az olmak. Azınlık olma durumu geleneksel sosyoekonomik (çok zenginler ve çok fakirler), kültürel (klasik müzik sevenler), dini (Hıristiyan) vs. olabilir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Azınlık:

Bir toplumda çeşitli özellikleriyle çoğunluktan farklı, bazı haklardan yararlanamayan insanların oluşturduğu toplumsal kategori.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Azınlık:

Bir ülkede ayrı soydan veya inançtan olan ve sayıca az bulunan topluluk.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Nükleer Atıklar: Nükleer (atom) santrallerde kullanılan radyoaktif maddelerin enerjiye dönüştükten sonra geriye kalan ve kanserojen etkisi olan tehlikeli atıklar.

    Aynı Enlemde Değişmeyen Özellikler: 1. Güneş ışınlarının geliş açısı aynıdır. 2. Dünyanın dönüş hızı aynıdır. 3. Yaşanan gece veya gündüz süresi aynıdır. NOT: Aynı enlem üzerindeki her yerin iklim özellikleri özel konumun etkisiyle (denize uzaklık, yükselti vb.) değişebilir.

    Plato: Çevresine göre yüksekte kalmış, akarsular tarafından dar ve derin vadilerle parçalanmış geniş ve yüksek düzlüklere plato denir.

    Fırtına: Şiddetli rüzgâr ve bunun çöllerde veya denizlerde meydana getirdiği dalgalanmalar. Meteoroloji uzmanları, hızı saatte 100 km'yi geçen rüzgârlara fırtına derler. Fakat halk arasında fırtına denilen birçok rüzgârın hızı bundan azdır. Denizciler arasında da saniyede 15 metreden daha hızlı esen rüzgârlara fırtına denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü