Eğitim Sitesi

Az ışık Nedir? Az ışık Hakkında Kısaca Bilgi

Az ışık Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Az ışık:

Fotoğrafa ton değeri olarak hâkim olan karanlık alan.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    File Format: Dosya formatı demektir. Mesela resim dosya formatlarından TIFF, JPEG, BMP yi örnek verebiliriz. Ses veya video görüntülerinin de kendilerine göre dosya formatları vardır.

    Kolodyum: Fotoğraf camı yapımında ve cerrahlıkta kullanılan, alkolle eter karışımı içinde sıvı durumuna getirilmiş nitroselüloz.

    Alan Derinliği: 1- Bir fotoğrafta net olan alandır. Sadece netlenen obje (ve aynı mesafedeki diğer objeler) gerçek anlamda nettirler, fakat netleme noktasının önünde ve arkasında da kabul edilebilir ölçüde net bir alan vardır; bu genişledikçe alan derinliği de artmış olur.Bu alan cismin önünde 1/3, arkasında ise 2/3 oranında oluşur. Alan derinliğinin darlığını veya genişliğini etkileyen üç öğe, objektifin odak uzunluğu, kullanılan diyaframın açıklığı ve cismin fotoğraf makinesine olan uzaklığıdır. 2- Üzerinde odaklama yapılan cismin önünde ve arkasında oluşan seçik alandır. Alan derinliği yüksek olan fotoğraflarda görüntünün tamamı nettir. (Örneğin, manzara fotoğrafları) Alan derinliği düşük olan fotoğraflarda ana konu net, ana konunun önünde ve arkasındaki boşluk fludur.

    Yanma: Fazla pozlanma sonucu filmin ya da fotoğraf kâğıdının kararması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü