Eğitim Sitesi

Ayırma Gücü Nedir? Ayırma Gücü Hakkında Kısaca Bilgi

Ayırma Gücü Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ayırma Gücü:

Bir test maddesinin, kimi özellikleri bakımından kişiler arasında ayırım yapabilme niteliği.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Ayırma Gücü:

Bir teleskopun yakın yıldızları ayırma gücü, veya gökcisimlerinin ince detaylarını görme yeteneği.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Ayırma Gücü:

Analog fotoğraflarda ayırt edilebilecek nesne büyüklüğü ile ilgili ve 1 mm deki ayırt edilebilen çizgi çifti ile tanımlanan özellik, bir tür çözünürlük.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bağımlılık: 1. Karlaşılan sorunları yalnız başına çözmek ve kendine yön seçmek için gerekli yetenekten yoksun olma durumu. 2. Ekonomik ve ruhsal desteğe gereksinme duyma. 3. Kendi kendine yetmezlik.

    Öğrenme Kazanımları: Herhangi bir öğrenme sürecinin tamamlanmasından sonra bireyin sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinlikler.

    Eğitsel Kılavuzluk: 1. Öğrencilerin, kendi olanaklarıyla bir öğrenim dalını ya da bir öğrenim programını seçmeleri ve ona göre ilerlemeleri konusunda onlara yardım etmeyi amaçlayan kılavuzluk alanı. 2. Meslekle ilgili, toplumsal ve kişisel konular yerine dersler, türlü öğretim programları ve okul yaşayışı ile ilgili sorunlar üzerinde öğrencilere yardımı öngören kılavuzluk etkinliklerine verilen ad.

    Ders Kitabı: 1. Bir dersin öğretimiyle ilişkili olarak hazırlanan ya da seçilen herhangi bir kitap. 2. Belirli ölçülere göre incelendikten sonra belli bir okul, sınıf ve ders için öğretmen ve öğrencilere temel kaynak olarak salık verilen kitap.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü