Eğitim Sitesi

Ayet Nedir? Ayet Hakkında Kısaca Bilgi

Ayet Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ayet:

Kur'an-ı Kerim'de sureleri meydana getiren uzun veya kısa vahiy ifadelerine ayet adı verilir.

 

Tarih Terimi Olarak Ayet:

Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran'ın surelerini oluşturan tümcelerin ve tümceciklerin her biridir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ayet:

1. Kur'an-ı Kerim'de durak işaretleri arasındaki cümle ya da ifadelerdir. Kur'an surelerini oluşturan kısımlardan her biri.

2. Kuranı Kerimde sureleri meydana getiren cümle ve cümleler. Bir sayfadan meydana gelen ayetler olduğu gibi birkaç harften meydana gelen ayetlerde vardır. Yaygın görüşe göre Kuranı Kerimde 6666 ayet vardır.

3. Sözlükte işaret, delil ve alamet anlamlarına gelir. Terim olarak ise; Kur’an-ı Kerimi oluşturan uzun veya kısa vahiy ifadelerine denir. Ayetlerin uzunluk- kısalıkları eşit değildir. Bir sayfadan oluşan ayetler olabildiği gibi tek bir harften oluşan ayetler de vardır. Kur'ân-ı Kerim'de toplam 6236 ayet bulunmaktadır. Mekke’de inen ayetlere “Mekki ayet” , Medine de inen ayetlere ise “Medeni ayet” denir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ayet:

Kur’an surelerini oluşturan kısımlardan her biri.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Süreç (Proses): Belli bir düzen içinde yinelenen, ilerleyen, gelişen olay ya da eylemler dizisi. Belli bir sonuca ulaşan düşünce akışı.

    Çelişiklik: Özneleri ve yüklemleri aynı olmasına rağmen nitelik ve nicelik bakımından farklı yapıda iki önermenin birbiriyle aynı anda tutarlı olmamasına denir.

    Devalüasyon: 1-Bir devletin ulusal parasının yabancı paralar ve altın karşısında değerinin düşürülmesidir. Yüksek enflasyon yaşayan devletlerin dış borçlarının artması sonucu, ulusal paranın değeri resmi olarak düşürülür. Bu değer düşürme işleminde IMF, Dünya Bankası gibi uluslar arası finans kuruluşlarının zorlamasının etkisi büyüktür. 2- Ulusal para değerinin, altına ya da dövize göre düşürülmesi. Değer düşürümü. 3- Enflasyon sonucunda mal veya hizmete olan ihtiyacı gidermek için ülke ithalata yönelir. Bu durumda tıkanan ihracatın (dış satım) arttırılması için paranın değerinin altın ve döviz karşısında düşürülür. Devalüasyon, ülke parasının yaşadığı bu ani değer yitimidir.

    Analiz: Bir bütünü, kendisini meydana getiren ögelerine ayırma, çözümleme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü