Eğitim Sitesi

Ayaksız Lavabo Nedir? Ayaksız Lavabo Hakkında Kısaca Bilgi

Ayaksız Lavabo Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ayaksız Lavabo:

Diğer lavabolarda sifon ve ara musluklar ayak tarafından kapatıldığı için estetik bir görünüme sahiptiler. Ayaksız lavaboda ise sifon ve ara musluk görünmesine karşı arıza esnasında tamir için büyük kolaylığı vardır. Duvara kancayla veya lavabo montaj vidasıyla montajı yapılır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Baştaban: Saçaklık bölümünü taşıyan ve sütun başlıkları üzerine oturarak, sütunları birbirine bağlayan taş bloklardan ibaret kısım.

    Granit: Granit, yerkürenin milyonlarca yıl süren jeolojik oluşum dönemlerinde kuars, feldispat ve mika gibi çeşitli minerallerin birleşmesiyle oluşmuş doğal magma kayalarıdır. Bileşimindeki bu minerallerin oluşturduğu dokusuyla sağlam bir yapıya ve zengin renk skalasıyla estetik görünüme sahip olan granit, tarih boyunca aranılan, yeryüzünün en sert ve dayanıklı yapı malzemesi olmuştur. Granit, yapıları dış etkenlerden koruması, yapı içi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakımlara ihtiyaç göstermemesi, ışığı yansıtması ve parlaklığı uzun süre koruyarak ilk günkü görüntüsünü yıllarca kaybetmemesi gibi fiziksel özelliklerin yanı sıra zengin renk ve doku seçenekleriyle, modern mimaride tercih edilen bir yapı malzemesidir.

    Doğal Aydınlatma: Doğal ışığın en uygun şekilde dağıtılmasına çalışılır. Ana kaynağı güneş olan gün ışığının, görsel konfor gereksinmelerini karşılamak üzere tasarlanan aydınlatma sistemi olarak tanımlanabilmektedir.

    Ranza: İki veya daha fazla yatağın üst üste konulmasıyla oluşturulan katlı yatak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü