Eğitim Sitesi

Automatic Exposure (Otomatik Pozlama) Nedir? Automatic Exposure (Otomatik Pozlama) Hakkında Kısaca Bilgi

Automatic Exposure (Otomatik Pozlama) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Automatic Exposure (Otomatik Pozlama):

Mevcut ışık şartlarında makinenin en uygun pozlamayı otomatik olarak yapması anlamına gelen bir sistemdir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Bileşik Objektif: İki ya da daha fazla sayıda mercek biriminin kullanılarak yapılan objektifler. Böylece objektiflerin aydınlatma indisini büyütmek, görüntü bozulmalarını gidermek ve görüntü kalitesini yükseltmek mümkündür.

    Balıkgözü Objektif: 1- Düz çizgilerin kıvrılması şeklinde bir bozunmaya yol açan çok geniş açılı objektiflerdir. Balıkgözü objektifler, fotoğrafın bir ucundan diğer ucuna dairesel bir görüntüde 180 derecelik bir açıyı kapsayarak, genelde tüm görüş alanının çekilebilmesine olanak vermektedirler. (fish-eye lens) 2- Çoğu zaman görüş açısı 100º nin üzerindeki geniş açılı (çok kısa odak uzunluklu) objektiflere verilen genel ad. Bu objektiflerin kimileriyle 180º görüş açısı elde edilebilmektedir. Bu tür objektiflerin verdikleri görüntüde ise aşırı bir görüntü bozulması (dairesel görüntü) söz konusudur.

    Asa: Fotoğraf makinesi filminin ışığa olan duyarlılığını gösteren standart bir ölçü birimidir. Rakam ne kadar yüksekse filmin duyarlılığı artar, rakam düşükse duyarlılık azalır.

    Maskeleme: Fotoğraf baskısı sırasında görüntünün belirli bölgelerinin ışık almasını önleyerek tonların istenilen biçimde elde edilmesini sağlayan yöntem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü