Eğitim Sitesi

Aspherical Lens Nedir? Aspherical Lens Hakkında Kısaca Bilgi

Aspherical Lens Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aspherical Lens:

Kenarları düzeltilmiş bir objektif şeklini ifade eder ki bu sayede daha mükemmel görüntü elde edilebilmektedir. Asferik cam objektif şeklinde de ifade edilir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    File Format: Dosya formatı demektir. Mesela resim dosya formatlarından TIFF, JPEG, BMP yi örnek verebiliriz. Ses veya video görüntülerinin de kendilerine göre dosya formatları vardır.

    Az geliştirme: Geliştirme işlemi sırasında sıcaklığın yetersiz olmasından ya da sürenin kısa tutulmasından kaynaklanan durum. Bu durumda görüntü yoğunluğu ve kontrastı azalır. (under-development)

    Kenar numaraları: Üretim aşamasında filmin ferforeli kenarına pozlanan, kare numaraları ve filmle ilgili bilgiler. Bunların ton ve keskinliğine bakılarak film banyo işlemi değerlendirilir.

    Diyafram Öncelikli Pozlama: 1- Birçok çekim koşulunda, belirli bir diyafram değerinin kullanımına ihtiyaç duyulabilir. Fotoğraf makinesinde diyafram öncelikli pozlama seçimi yapılırsa, diyafram açıklığı sabitlenir ve makine mevcut ışık koşullarına bağlı olarak uygun enstantaneyi verir. 2- Bu yarı otomatik fonksiyon ile fotoğrafçı diyafram değerini belirler, fotoğraf makinesi de doğru pozlama için bu değere karşılık gelen pozlama süresini (enstantane=Anlık) otomatik olarak ayarlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü