Eğitim Sitesi

Asma Tavan Nedir? Asma Tavan Hakkında Kısaca Bilgi

Asma Tavan Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Asma Tavan:

Mevcut betonarme, çelik konstrüksiyon veya ahşap tavan iskeleti altında mekanik ve elektrik imalatlara montaj boşluğu sağlayan sisteme verilen ortak isim. Mevcut tavandan sarkıtılan metal çubuklara yatay profiller asılarak oluşturulan bu sistem alçıpan ya da dekoratif paneller ile sonlandırılır. Binalara yük getirmez. Kullanılan malzemenin cinsine göre yangına dayanımlılığı, hijyenik olması, neme dayanımlı olması, elektrik tesisatı ve sıhhi tertibatı gizlemesi, bunlardan kaynaklanan arızalara kolayca müdahale edilmesi gibi yararlarının yanında; mekanın yapısına uygun malzemenin seçilmesi bütünlüğü oluşturması açısından estetik özelliği vardır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Lahit: Eskiden sinlerin üzerine konulan tabut biçimindeki taş.

    Dolgu Duvar: Yapıyı oluşturan taşıyıcı sistemin içinde bulunan, kullanım amacına göre mekânları birbirinden ve dış ortamdan ayıran elemanlar.

    Su Yalıtımı: Parçalı çatı kaplama malzemeleri altına suyun geçişini engellemek amacı ile serilen buhar geçirimli veya geçirimsiz örtüleridir.

    Röper: Bir doğrultuyu, bir düzeyi, bir yüksekliği belirlemek veya yeniden bulmak üzere bir duvar, jalon ya da arazi üzerine konulan işaret.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü